Horusta Freije

foto Horusta     Contact

Klinisch Psycholoog (BIG-registratienummer mw. G.K. Freije: 49048289025),
Psychotherapeut (BIG-registratienummer mw. G.K. Freije: 69048289016) en
Supervisor van de Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie (VCGT).
Supervisor van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).
Supervisor Register Schematherapie.

Vanaf het eerste uur, 1998, en nog steeds, heb ik een zeer actieve rol mogen spelen bij de implementatie en het verder ontwikkelen van het VERS programma in Nederland. Het is een beetje ‘mijn kindje’, inmiddels een heel gezin bestaande uit zes trainingen.

Het geeft voldoening, plezier en ontroert om patiënten te leren omgaan met heftige emoties en oude patronen die de emoties opjagen en het leven zo kunnen ontwrichten. Het geeft mij ook veel plezier en ontroerende momenten om met en voor deze levendige groep cliënten te werken. Te zien hoe gemotiveerd ze zijn om te leren. Hen te zien opbloeien. Te zien dat kwaliteiten en talenten langzamerhand weer tot hun recht kunnen komen.

De Basis-VERS, ook wel Verkorte VERS genoemd, heb ik zelf ontwikkeld op verzoek van therapeuten in het veld die merkten dat VERS I hetzij nog een brug te ver, hetzij onnodig uitgebreid was voor bepaalde groepen patienten. Het is een mooie en gebruikersvriendelijke training geworden die steeds breder ingezet wordt binnen de GGZ.

Landelijk geef ik veel trainingen, presentaties etc., vooral rond de Basis-VERS, VERS I, VERS II en wat je met het hele programma kunt doen en hoe dit te implementeren. De Basishouding (open, aardig en bekrachtigend, samenwerking) krijgt daarbij speciale aandacht, die draagt behandeling van moment tot moment. VERS I en VERS II trainingen geef ik voor het Trimbos.

Sinds jaar en dag ben ik actief in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe behandelingen en zorgprogramma’s. Afwisselend heb ik dit, naast patientenzorg, in projecten en leidinggevende functies gedaan.

Ik ben Specialismeleider Persoonlijkheidsstoornissen bij PsyQ en zit in de Specialismegroep Persoonlijkheidsstoornissen van de Parnassia Groep. Ik werk twee dagen per week bij PsyQ Amsterdam als behandelaar in het team persoonlijkheidsstoornissen. Ik geef een dag per week trainingen aan behandelaren van PsyQ en de Parnassia Groep, vooral op het gebied van persoonlijkheidsproblematiek. Zo implementeren wij op dit moment de Guideline Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD) die ontwikkeld werd door het Kenniscentrum PS. Ik ben voorzitter van het bestuur van de Sectie Persoonlijkheidsstoornissen van de VGCt en ben actief binnen het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen.

CV van Horusta Freije